Monte Alban en Oaxaca

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

17 Januari 2023 | Mexico, Oaxaca de Juárez

Vanmorgen werden we rustig wakker en maakten we ons klaar voor de excursie in de ochtend naar Monte Alban. Dit was ongeveer een half uur rijden vanaf ons hotel. Ik had vanmorgen voor het eerst geen vest nodig, omdat het al wat warmer was. Dat heeft te maken met de hoogte. Oaxaca ligt op 1.555 meter. Mexico City ligt op 2.240 meter en Puebla op 2.135 meter. Daardoor is het in de ochtend nog erg fris en koelt het in de avond erg af. In Oaxaca was het vanochtend dus al goed te doen. Erg lekker!

Monte Alban is een ruïne van de Olmeken. Een deel van de groep ging met een gids over de site lopen. De extra kosten worden dan gedeeld met elkaar. Ik liep samen met Karin en nog een paar reisgenoten zonder gids over de site. Er staan bordjes om te lezen en je kan zelf zo lang ergens blijven als je wilt. Het was een erg mooie ruïne, waar veel te zien was. Ook mocht je op een aantal trappen klimmen, waardoor je een mooi uitzicht had over de hele site. Erg mooi! Ik kwam zelfs boven op de piramide een vlinder tegen! Ik moest gelijk glimlachen, want papa was even bij mij. Ondertussen werd het ook al warm, dus we hebben op ons gemak rondgekeken. Aan het einde was er nog een klein museum waar je kon kijken. We hadden ruim de tijd en waren al eerder klaar dan de afgesproken tijd. Op een terras heb ik nog met een paar reisgenoten gekletst. Rond 12.30 uur kwamen we weer in Oaxaca aan.

In de middag hadden we vrije tijd. We besloten om direct naar een aantal markten te gaan om te kijken naar souvenirs. Er is ontzettend veel keuze en het is moeilijk om een keuze te maken. Op de andere markt was er ook veel eten. Toen we door de markten heen waren, liepen we terug naar ons hotel. Hier hebben we even kort gezeten en gekeken wat er nog meer te doen was in Oaxaca. Rond 14.00 uur gingen we weer op pad.

We zijn eerst naar twee kerken gelopen. Bij de eerste kerk konden we naar binnen, maar de tweede kerk was dicht. Erg jammer. Daarna liepen we door naar een wijk met veel kleuren en muurschilderingen. Dit verraste ons positief en we hebben veel foto's gemaakt. Nadat we klaar waren in die straat, gingen we even zitten, wat eten en drinken en hebben we gekletst. Ik twijfelde om toch bepaalde souvenirs te kopen, dus we besloten om terug te gaan naar de grote markt. Onderweg liepen we langs de kerk die eerder dicht was, maar die bleek nu open te zijn, waardoor we toch een kijkje konden nemen. Op de markt vond ik wat ik zocht, maar de prijs was hoog. Ondanks proberen af te dingen, lukte het niet om de prijs lager te krijgen. Ook bij Karin haar souvenirs lukte dat niet. Uiteindelijk hebben we niks gekocht. Wel kocht ik een soort gebakje met een soort vanille custard. Erg lekker! Daarna gingen we op een terrasje zitten en bestelde ik nacho's met guacemole. Ontzettend lekker! Karin wilde een pizza eten bij Domino's, dus toen ik klaar was met eten, liepen we daar naartoe. Toen Karin klaar was met eten, haalde ik nog een bijzonder ijsje, namelijk tuna ijs op een hoorntje. Tuna ijs is gemaakt van cactus. Het had een hele aparte smaak, maar ik vond het wel lekker. Ten slotte liepen we naar de supermarkt om een voorraad eten in te slaan. Morgen is een lange reisdag met aan het einde een technische stop: een hotel langs de weg. Het kan zijn dat we laat aankomen en dan hebben we toch wat te eten mee.

In het hotel zag ik Saskia met een reisgenoot kletsen. Ik sloot even aan, maar het korte gesprek werd al snel een langer gesprek over van alles en nog wat. Uiteindelijk was Karin al klaar met douchen en inpakken en gaf ze mij de sleutel omdat ze ging slapen. Uiteindelijk ging ik ook terug naar de kamer, waar ik lekker heb gedoucht, mijn backpack weer heb ingepakt en nog mijn verhaaltje heb geschreven.

Morgen wordt een lange reisdag, maar wel met een aantal leuke stops. Ik heb er weer zin in!