Op naar Patagonië!

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

11 Februari 2023 | Argentinië, Puerto Madryn

Vannacht heb ik toch weer iets minder goed geslapen. Ik ben regelmatig wakker geworden en was ook weer voor de wekker wakker. Ik was als één van de eersten beneden voor het ontbijt. Ik heb lekker uitgebreid ontbeten. Na het ontbijt heb ik mijn backpack weer ingepakt. Mijn backpack weegt nu net onder de 14 kg en ik heb wat zware spullen in mijn handbagage gedaan. Prima dus!

De reisgenoot met corona vloog vanmorgen alvast naar Bariloche. Daar zit zij dan vijf dagen en wij komen daar over drie dagen aan en zien haar dan weer.

Ik checkte uit en daarna gingen we met een groepje van tien wandelen, samen met de reisleider, Willem. We namen eerst de metro. Vanaf hier begon de wandeling. We liepen langs vele mooie gebouwen en langs de bekende obelisk. Bizar hoeveel miljoen mensen hier stonden toen Argentinië het WK voetbal won. Het was weer enorm warm vandaag, 36 graden, gevoelstemperatuur 39 graden.

Aan het eind van de wandeling gingen we op een terrasje zitten voor de lunch. Door mijn goede ontbijt en door de hitte, had ik geen trek en nam ik niks. De anderen kregen een vol bord met twee broodjes en patat. Ik kreeg een broodje, omdat ze het zelf ook niet opkregen, maar ik heb ook erg mijn best moeten doen om het op te krijgen. Normaal kan ik best veel eten, maar tijdens deze reis heb ik echt vrij weinig gegeten. Vanavond kunnen we niet avondeten, omdat we dan in het vliegtuig zitten. Het was dus wel goed dat ik even iets gegeten heb. Daarna zijn we terug gelopen naar het hotel. Hier konden we even wat afkoelen en uitrusten.

Een uur later vertrokken we naar het vliegveld. Dit was maar tien minuten rijden. Dit was een ander vliegveld dan waar we zijn aangekomen, namelijk met de binnenlandse vluchten. We checkten in (mijn backpack was precies 15 kg), gingen door de douane en zaten al snel bij de gate te wachten. Door het wandelen over het vliegveld en het kletsen ging de tijd vrij snel voorbij. Om 18.40 uur vertrokken we naar Trelew. Ik zat naast het raampje en kon naar buiten kijken. Het zag er mooi uit. Op een gegeven moment zaten we in de wolken en probeerde ik een beetje te slapen. Tussendoor kregen we nog wat te drinken en at ik twee kleine cakejes en een koekje. De vlucht ging heel snel voorbij (het was ook maar twee uur vliegen) en voor ik het wist, stonden we alweer op de grond. Vanaf hier is het Patagonië! We haalden onze bagage op en stapten in de bus. Het was nog een klein uur rijden door de pampa's naar Puerto Madryn. Hier slapen we de komende twee nachten. We kwamen pas om 22.00 uur aan in het hotel. Hier deel ik de kamer met Krista. Ik was erg moe, maar had wel een beetje hongergekregen. Een deel van de groep zou nog ergens gaan eten, maar daar vond ik het echt te laat voor. Krista wilde ook niet meer gaan eten. Ik maakte me klaar om naar bed te gaan en schreef in bed mijn verhaaltje. Morgen staat de wekker weer vroeg en hebben we een leuke excursie op de planning staan!