Een regeldag en een regendag - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Nathalie Hillo - WaarBenJij.nu Een regeldag en een regendag - Reisverslag uit Playa del Carmen, Mexico van Nathalie Hillo - WaarBenJij.nu

Een regeldag en een regendag

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

03 Februari 2023 | Mexico, Playa del Carmen

Vanmorgen lukte het weer een beetje om uit te slapen. Vannacht had ik nog wel last van mijn buik gehad, maar in de ochtend voelde ik me wel iets beter, op wat hoofdpijn na. Ik heb het rustig aan gedaan. In bed heb ik nog een aflevering gekeken. Daarna heb ik nog even naar huis gebeld.

Over een paar dagen vlieg ik naar Buenos Aires voor de volgende groepsreis door Patagonië. Die is met Sawadee. Ik heb daar ook een landarrangement geboekt en dan wordt je in het hotel verwacht. Ik land echter drie uur eerder dan de groep en wilde aan de reisbegeleider vragen of ik dan kan wachten en mee kan rijden met de groep naar het hotel. Van Sawadee kreeg ik het nummer van de reisleider niet, maar gelukkig appte de reisleider mij vanmorgen met belangrijke informatie. Ik kan gelukkig ook op de groep wachten en meerijden naar het hotel. Dat is erg fijn.

Om 9.30 uur ging ik op pad. Ik liep eerst naar het hostel waar ik mogelijk wilde slapen. Onderweg zag ik allemaal plassen op straat, blijkbaar had het vannacht geregend. Het hostel zag er netjes uit. De vrouw achter de balie sprak geen Engels. Gelukkig kon een backpacker helpen met vertalen. Ik wil hier de komende vier nachten gaan slapen, maar moest contant betalen. Ik moest dus eerst gaan pinnen.

Na het hostel liep ik door naar de dive center die ik op internet had gezien. Dat zat weer helemaal aan de andere kant van Playa del Carmen. Het is erg duur hier, dus ik wilde één duik doen in zee bij Cozumel en één duik in een cenote doen. Helaas was dat niet mogelijk, dus doe ik nu op beide plaatsen twee duiken, in totaal dus vier duiken. Ik heb dit allemaal geregeld en heb er veel zin in!

Ik liep weer richting het hotel en liep naar het busstation. Ik wilde kijken hoe ik vanaf hier naar Tulum en het vliegveld kan komen. Het was zo druk, dat ik nergens wat kon vragen. Ik zou het vanavond wel even aan Saskia vragen.

Na een korte stop in het hotel, waar ik dollars van een reisgenoot overnam, liep ik weer richting het hostel. Onderweg pinde ik peso's. Bij het hostel heb ik ook alles in orde gemaakt. Via de supermarkt liep ik weer terug naar het hotel. Ik heb erg veel gelopen ik de ochtend, maar bijna alles was nu geregeld voor de komende dagen.

In het hostel belde ik nog even naar huis. Daarna maakte ik me klaar om lekker naar het strand te gaan en daar mijn verhaaltje te schrijven. Ik had mijn bikini aan en tas klaar, ik deed de deur open en ... regen! Nee joh, zitten we eindelijk aan het strand, ging het regenen. Ik at mijn lunch maar in de kamer op en ben daarna in mijn poncho naar buiten gegaan. Ik raakte aan de praat met twee reisgenoten die op een terrasje zaten en gelukkig werd het wat droger. Ik liep even naar het strand en kon daar niet echt liggen. Ik besloot om al mijn spullen in het hotel te leggen en alleen in bikini en met een handdoek naar het strand te gaan om te zwemmen. Ik kwam Bea in de kamer tegen en zij had hetzelfde idee. Samen namen we een duik ik zee. De temperatuur was heerlijk! Boven de zee hing nog een donkere lucht, maar het was wel droog. Na een klein half uur ging Bea eruit en douchen. Ik ging na een klein uur eruit en ook douchen.

Om 17.30 uur hadden we met de groep afgesproken om een borrel te doen op het strand als afscheid. Iedereen was erbij, behalve de twee Belgen die deze reis erg afstandelijk hebben gedaan en niks goed gevonden en niet tevreden waren. Eén van de reisgenoten hield een speech, waarna zijn vrouw een klein tasje overhandigde aan Saskia met de gezamenlijk fooi. Daarnaast is Saskia zondag jarig en had een andere reisgenoot een stukje taart voor Saskia en voor iedereen een klein cakeje meegenomen. Super leuk! Ik genoot ondertussen van een heerlijk sangria met de voetjes in het zand. Heerlijk!

Net toen we klaar waren en wilden gaan eten, begon het te regenen. De andere vier van mijn groepje haalden in het hotel hun paraplu of regenjas. Ik dacht dat het wel mee viel met de regen. We liepen naar het restaurant maar het kwam met bakken naar beneden. Ik was helemaal doorweekt en mijn schoenen ook. Daar baalde ik wel van, want ik had zo mijn best gedaan om ze droog te houden. Niks droogt hier, mijn bikini is al nat sinds de eerste keer dat ik in Mexico heb gezwommen. Ook lagen er flinke plassen water op straat. Eindelijk kwamen we bij het restaurant aan. Ik had eigenlijk helemaal geen trek, maar moest toch eten. Ik bestelde een hamburger met patatjes, om wat extra zout binnen te krijgen. Het was erg lekker, maar ondanks dat had ik er wel moeite mee om het op te eten.

Toen we weer naar een ander tentje liepen, regende het weer heel erg. Ik was net zo goed als opgedroogd en kon weer de regen in. Dit keer leende ik een poncho van een reisgenoot. Maar mijn schoenen werden zeiknat van de regen en de plassen water. Balen! Straten stonden blank en het water stond tot aan de onderkant van de auto's. Het tentje was in de straat van het hotel, dus ik rende even heen en weer om mijn natte schoenen onder de airco te zetten en mijn waterschoentjes aan te doen. Die mogen helemaal nat worden. We zaten daar voor de laatste keer samen een drankje te doen. Morgen vertrekt de groep naar huis en dan ben ik een paar dagen alleen hier. Een stel blijft nog een maand langer in Mexico, waarvan de eerste week in Playa del Carmen. Misschien kunnen we nog een keer wat afspreken.

Eenmaal terug in het hotel, maakte ik me klaar om te gaan slapen. Ik schreef het verhaaltje van gisteren en dat duurde best lang. Toen we hier aankwamen en de klok een uur vooruit ging, deed mijn telefoon dat automatisch. Maar op één of andere manier is de tijd weer terug gesprongen. Het bleek geen 23.30 uur te zijn, maar 00.30 uur! Ik moest dus snel gaan slapen. De volgende ochtend zou ik wel het verhaaltje van vandaag schrijven.