Weer naar huis

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

07 Oktober 2022 | Nederland, Amsterdam

Vandaag werden we voor de laatste keer wakker in Egypte. We stonden om 7.00 uur op. Voor het ontbijt hebben we nog een douche genomen. Het ontbijt was niet uitgebreid en eigenlijk was er weinig keuze. Jammer, zeker in vergelijking met de andere hotels. We hebben daar nog even zitten kletsen met reisgenoten. Na het ontbijt hebben we onze backpacks weer ingepakt en ons klaargemaakt voor de reisdag. We hoefden pas om 12.00 uur uit te checken, dus we hadden nog ruim de tijd om even te wandelen. We besloten om een rondje te lopen om ons hotel. Het was vrijdag, dus de vrije dag in Egypte. Er was helaas weinig open. Het was ook niet echt een leuk rondje lopen, met veel armoede. Voordat we terug gingen naar ons hotel, kochten we nog twee broodjes voor de terugreis. Daar kwamen we ook nog twee reisgenoten tegen. Ze waren net naar een souvenirs winkeltje geweest en hadden aangegeven waar dat winkeltje zat. Samen zijn we terug gelopen naar het hotel, want mama moest naar het toilet. Daarna zijn we met z’n tweeën nog naar dat winkeltje gelopen. Hier stonden twee andere reisgenoten nog te kijken naar souvenirs. Ze wilden wat kopen, maar de verkoper deed erg moeilijk. Uiteindelijk was het gelukt, maar ze was nog niet helemaal compleet. De verkoper leidde ons naar een andere souvenirs winkel. Daar hadden ze ook niet wat ze zocht. Toen leidde hij ons naar nog een souvenirs winkel. Blijkbaar zijn ineens veel meer winkels open als ze proberen iets te verkopen. Maar ook daar hadden ze niet wat ze zocht. We liepen terug naar het hotel, maar de verkoper liep ons de hele tijd achterna, in een poging het alsnog te verkopen. Uiteindelijk gaf hij het op.

In de hotelkamer hebben we de laatste spullen ingepakt. Daarna hebben we uitgecheckt. In de lobby moesten we nog een half uur wachten voor de koffers werden opgehaald en dan nog eens een kwartier voor de bus ons kwam ophalen. Bijna de hele groep zat dus in de lobby te wachten. Iedereen wilde heel graag weer naar huis.

Met de bus werden we naar het vliegveld gebracht. Samen gingen we door alle controles, wat gelukkig vrij vlot verliep. Op het vliegveld hebben we nog twee lekkere broodjes gehaald die we bij de gate op konden eten. Het bleek dat je hier je water niet mee mocht nemen. Uiteindelijk heb ik nog zo’n twee liter water gedronken, omdat we dat nog meehadden voor onderweg.

De eerste vlucht naar Wenen zaten we naast een Egyptische man. Al toen we instapten las hij hardop iets voor in het Arabisch. Tijdens opstijgen en in de lucht bleef hij maar lezen. Het gaf me geen prettig gevoel. Uiteindelijk bleek het een aardige man te zijn. Onderweg kregen we weer een lekkere panini en een chocolaatje.

In Wenen hadden we een korte overstaptijd naar de vlucht naar Amsterdam. De overstap verliep soepel en al snel zaten we in het tweede vliegtuig, nu echt onderweg naar huis. Onderweg kregen we weer een drankje en een chocolaatje. Erg lekker.

Eindelijk waren we geland op Schiphol. We moesten een stuk lopen naar de koffers. Tijdens het opwachten van de backpacks hebben we de reisgenoten gedag gezegd. Toen we de aankomsthal uitliepen, stonden daar onze overburen op ons te wachten. Zij zouden ons komen ophalen en thuisbrengen. Super fijn en lief!

Het avontuur in Egypte zit er weer op. Het was een hele mooie reis en ik heb van Egypte gezien wat ik wilde zien. De piramides, kamelen, de woestijn, veel tempels. Ik heb geleerd over de geschiedenis van Egypte, we hebben op een kameel gereden, we hebben gesnorkeld en gedoken met schilpadden en het mooie koraal. Het was een hele gezellige groep. We hebben de hitte meegemaakt in de woestijn en het zuiden van Egypte. Het was jammer dat de Egyptenaren geen leuke mensen zijn. Ze zijn enorm opdringerig, kijken veel naar je, zijn onbeschoft en noem maar op. Wat dat betreft, en de enorme vervuiling, is Egypte geen aanrader. Ook was het jammer dat de reisgids niet goed was. Hij hield informatie achter en ook hem vertrouwden we niet helemaal wat betreft financiën en informatie. Erg jammer. Ondanks dat weer een fantastische ervaring rijker.