Op weg naar El Quseir

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

03 Oktober 2022 | Egypte, Būr Safājah

Vandaag vertrokken we van Luxor naar El Quseir. De wekker ging om 6.30 uur, maar we waren al iets eerder wakker. Nadat we ons hadden aangekleed, zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijt hebben we onze laatste spullen ingepakt en hebben we ons mooie uitzicht over de Nijl gedag gezegd.

We hadden een busrit van maarliefst vijf uur voor de boeg. Dit was eerst een deel richting het noorden langs de Nijl. Daarna gingen we naar het oosten dwars door de woestijn. Ergens halverwege hadden we nog een korte tussenstop gedaan.

Eindelijk zagen we de zee, maar we waren nog niet bij ons hotel. We moesten eerst langs de kust weer richting het zuiden rijden. Na een lange busrit kwamen we eindelijk aan.

Ons hotel ligt direct aan de zee, op een klein afstandje van El Quseir en midden in de woestijn. We kunnen het resort ook niet zelf af, dus we zitten echt in het resort. Wel is het mogelijk om met een shuttlebus naar het stadje te gaan of snorkel- en duikexcursies te doen. In de bus vroeg de reisgids wie een snorkel excursie wilde doen. Iedereen vroeg zich af of je ook niet gewoon bij het hotel kon snorkelen en of je dan wel per se een excursie moest doen. Daarom spraken we af dat we eerst in de zee zouden kijken hoe het eruit zag en hoe goed je kon snorkelen en dan beslissen om wel of niet mee te gaan met de snorkel excursie.

Toen we in het resort aankwamen, gingen we inchecken. Hier bleek dat je moest betalen voor de wifi en dat je alleen wifi had in de lobby en niet in je kamer, bij het zwembad of bij het strand. Dat vond ik heel slecht en dat heb ik de reisgids ook laten weten. Ook bleek dat we ontbijt en avondeten hadden, maar lunch en drankjes moest je zelf betalen. Tenzij je over ging naar all inclusive en bijbetaalde. Bijna iedereen stapte over, maar voor ons was het een beetje overbodig, dus hebben we niet extra betaald voor all inclusive en de wifi. Daarom zijn we dus drie dagen niet bereikbaar. Eigenlijk ook wel lekker en extra tijd om hier van het mooie weer en de mooie zee te genieten.

Na het inchecken was het zoeken naar de kamer. Het is een groot hotel met veel gangen en het was moeilijk te vinden. Ik liep voorop en mijn moeder kon het uiteindelijk niet vinden. Toen ik in de gang keek of ik haar zeg, viel de deur dicht en de sleutel lag binnen op bed. Toen moest ik weer terug naar de receptie om te vragen om de deur open te doen. Gelukkig was dat snel gedaan.

We hebben ons snel omgekleed om te gaan snorkelen bij ons hotel. We hadden met een reisgenoot afgesproken om dat samen te doen. Onderweg kwam zij Nederlanders tegen die veel meer informatie konden geven over het snorkelen en duiken. Die informatie had onze reisgids niet gegeven. Voor het hotel ligt een zwemgebied, tussen twee lange pieren. Je mag alleen maar tot een ballenlijn, niet heel ver de zee in. Overal was het maar kniediep. Snorkelen ging dus wat moeilijker, maar het kon wel. We zagen al snel heel veel mooie vissen. Super gaaf! Eigenlijk waren we er al snel over uit dat je hier ook hele mooie dingen kon zien. Daarna zagen we dat je de pier helemaal af kon lopen en daar ook de zee in kon om te snorkelen. Met een groepje zijn we daarheen gelopen en zijn we het water in gegaan. Het was daar echt super mooi! Het was een klif met veel koraal, vissen en de bodem kon je niet eens zien. We gingen een stukje langs de rots om te snorkelen, maar merkten al snel dat de zon eigenlijk verkeerd stond, waardoor het te donker was onder water. Je kunt daar het beste in de ochtend snorkelen. Na een korte duik klommen we de pier weer op. Op de terugweg liepen we langs een bord van het dive center met informatie over snorkel- en duikexcursies. Toevallig stond er een Nederlands stel die alle excursies aanraadden. Ik wil heel graag duiken en hier is een turtle beach waar dat kan. Mama kan hier ook snorkelen met schildpadden en ik kan daar duiken. Ideaal dus. We liepen naar de hotelkamer om de spullen te pakken die we nodig hadden om dit te regelen.

Bij de dive center heb ik ons ingeschreven voor een excursie naar turtle beach, met twee duiken voor mij en snorkelen voor mama. Ik kon gelijk al mijn materiaal uitzoeken en klaarleggen. Morgen vertrekken we om 7.30 uur. Bij de receptie hebben we een lunchbox gevraagd, die we morgen ook kunnen ophalen.

Eindelijk konden we een duik nemen in het zwembad, maar dat was al best wel fris. Toch was die duik wel even lekker. Op de kamer hebben we gedoucht en toen was het alweer tijd voor het avondeten. We zaten bijna met de hele groep in het restaurant. Wij moesten betalen voor de drankjes, maar bij het buffet stonden ook taps waar je wat sap kon halen en dat was wel gratis, gelukkig. De drankjes schijnen zonder all inclusive heel erg duur te zijn. Het was een heel lekker buffet met ook veel lekkere toetjes. We hebben ervan genoten.

Na het avondeten hebben we nog even bij het zwembad gezeten. Ik heb een minuut op een hotspot van iemand gezeten om even naar huis te kunnen appen dat we drie dagen niet bereikbaar zijn. Mama was erg moe en ging nog even terug naar de kamer. Om 21.00 uur was er een show. Mama zou dan terugkomen, maar ik had haar niet gezien en we zaten heel ergens anders. De show bestond uit een buikdanseres en een man die een dans deed met een soort jurk. We hebben er wel om gelachen. Toen het even pauze was, heb ik mama toch nog even uit de kamer gehaald, maar toen we daar aankwamen bleek het het einde van de show te zijn. Daarom zijn we maar lekker naar bed gegaan. Morgen weer vroeg op en een lange dag.