Ang Thong National Marine Park - Reisverslag uit Ang Thong, Thailand van Nathalie Hillo - WaarBenJij.nu Ang Thong National Marine Park - Reisverslag uit Ang Thong, Thailand van Nathalie Hillo - WaarBenJij.nu

Ang Thong National Marine Park

Door: Nathalie

Blijf op de hoogte en volg Nathalie

03 April 2019 | Thailand, Ang Thong

Vanochtend werden we opgehaald voor de dagtrip naar het Ang Thong National Marine Park. Na een heerlijk en uitgebreid ontbijt op de boot tijdens een vaartocht van zo'n twee uur naar de eilanden, stopten we bij het eilandje Koh Wao. Hier kregen we de gelegenheid om te snorkelen. Het was hier nog mooier dan waar we gisteren hadden gesnorkeld!

Eenmaal terug op de boot wachtte een uitgebreide lunch op ons. Vooraf was ons al verteld dat het eten erg goed zou zijn en dat was ook zeker het geval. De volgende stop was Talay Nai op Koh Mae Koh. Hier hebben we een aantal behoorlijk steile trappen beklommen. Eenmaal boven hadden we een prachtig uitzicht over eilandjes van het Marine Park én over het Emerald Lake.

De laatste stop was waar ik het meest naar had uitgekeken. Op het eilandje Koh Wua Talap is een viewpoint met prachtig uitzicht over alle eilandjes van het Marine Park. De klim naar boven was behoorlijk zwaar en duurde ongeveer een half uur. Het waren steile trappen en op sommige plekken vol in de zon. Met een aantal pauzes, kwamen we uiteindelijk boven aan. Het uitzicht was het helemaal waard! Eindelijk is het gelukt om bij een viewpoint het mooie beloofde uitzicht te zien!

Daarna was het weer tijd om de twee uur durende tocht terug naar Koh Phangan te maken. Inmiddels was de wind behoorlijk aangetrokken en stonden er midden op zee behoorlijke golven, waardoor de terugweg onstuimiger was. Maar gelukkig vonden wij dat stiekem wel leuk!

Vandaag is het ons aardig goed gelukt om uit de zon te blijven. Het weer hielp ook wel mee. Er was vandaag veel bewolking en er was zelfs even onweer toen we in de bergen klommen om naar het Emerald Lake te gaan. Tijdens het snorkelen hebben we een T-shirt en een korte broek aangedaan en heb ik geprobeerd om m'n benen zo ver mogelijk onder water te houden. We hadden vandaag nog wel erg last van het verbranden gisteren, maar hopelijk is het morgen meer bijgetrokken.

Vanavond is de laatste avond op Koh Phangan. De backpacks zijn dus weer ingepakt en morgenochtend vroeg vertrekken we naar Koh Tao voor de duikcursus!